In memoriam

Taşcău Gheorghe – „Gigi”, s-a născut la 2 iulie 1957 şi a fost membru fondator al Salvamontului Gorjean. Deopotrivă schior, alpinist şi iubitor de drumeţie montană a absolvit şcolile naţionale salvamont şi s-a remarcat printr-o dăruire totală în activitatea de salvare montană.
A încetat din viaţă la 10 august 1994 în urma unui tragic accident pe munte.


Paicu Septimiu – „nea Tinu”, s-a născut la 13 octombrie 1935 şi, ca reprezentant al Oficiului Judeţean de Turism, a făcut parte din comitetul de iniţiativă care a pus bazele salvamontului gorjean. În calitate de secretar al Centrului Judeţean Salvamont Gorj ani buni a fost alături de echipă asigurând condiţiile materiale şi financiare necesare participării, în special, la acţiunile de pregătire profesională şi la competiţiile sportive de profil.
A încetat din viaţă la 25 august 1995


Grădinaru Eugen – „Genu”, s-a născut la 9 septembrie 1949, a fost membru fondator al Salvamontului Gorjean şi primul gestionar al echipamentelor de salvare montană. Bun schior şi iubitor de munte a participat activ la toate activităţile specifice de patrulare, salvare precum şi la competiţiile de profil.
A încetat din viaţă la 10 iunie 2011


George Manoniu – „nea Gică”, s-a născut la 4 februarie 1945, a fost membru fondator al Salvamontului Gorjean, iubitor de munte, profesor, om de cultură şi ziarist de prestigiu. A stat alături de salvamontiştii gorjeni în toate împrejurările şi le-a reflectat activitatea în sute de articole de-a lungul a peste doua decenii.
A încetat din viaţă la 2 iunie 2012


Dumitrescu Ioan – „generalul Dumi” s-a născut la 29 aprilie 1951 şi a fost cel care a reuşit să cristalizeze primul nucleu de salvamontişti gorjeni. Ofiţer activ în arma vânătorilor de munte, schior, alpinist, bun organizator, a deţinut cunoştinţele necesare să formeze, pregătească şi să conducă, în calitate de şef de centru salvamont, pe cei care au format cele două prime echipe de salvamontişti.
A încetat din viaţă la 23 martie 2014.


Popescu Radu Mihai , s-a născut la 13 februarie 1974 şi de încă de la vârsta primilor ani de liceu s-a alăturat echipei salvamont Gorj. Profesor de geografie, iubitor de munte, excelent alpinist, bun schior, speolog, fotograf montan, cu o prezenţă de spirit deosebită, Radu a reuşit să se integreze foarte bine în această activitate ajungând unul dintre oamenii de bază ai echipei.
A încetat din viaţă la 5 mai 2015.