Amicii Salvamont

Asociația „Amicii Salvamont” a fost înfiinţată în anul 1999 în dorinţa de a avea o structură oficială în care să îi cuprindem pe cei care doreau să fie alături de noi, dar nu putea fi cuprinşi în structura echipelor Salvamont Gorj întrucât, fie se aflau în perioada de pregătire iniţială  ca aspiranţi/candidaţi, fie nu avea vârsta necesară sau erau doar iubitori de munte sau admiratori ai activităţii noastre.

Asociaţia a reuşit să se implice de-a lungul timpului în formarea celor care doreau să devină salvatori montani, în formarea profesională a adulţilor, derulând proiecte de formare în profesiile de instructor de schi şi de alpinist utilitar.

Alături de structura Salvamont Gorj și având parteneri Consiliul Județean Gorj, Primăria Municipiului Tg-Jiu, Direcţia Judeţeana pentru Tineret şi Sport, Inspectoratul Școlar Gorj, Inspectoratul de Poliție al județului Gorj, P.N. „Defileul Jiului” și Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a abordat proiecte de protecţie a mediului, promovare turistică, interes comunitar şi de educaţie pentru copii și tineret. Cele două proiecte derulate de asociația „Amicii Salvamont” prin programe PHARE de pregătire profesională şi promovare turistică au fost declarate „proiecte de succes” ale programului respectiv la nivelul Regiunii SV Oltenia, iar rezultatele obţinute proiectele derulate prin finanţările oferite de Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc , programul MARR, FDSC, Ministerul Tineretului, Schema de Granturi Mici implementată prin Agenţia naţională de dezvoltare a zonelor miniere,  programul FORD pentru mediu şi alţi finanţatori şi sponsori au fost apreciate şi distinse la nivel naţional.

Asociația „Amicii Salvamont” a fost şi va rămâne o structură de sprijin pentru salvamontul gorjean , o pepinieră în care cresc şi din care îi aşteptăm pe cei care vor fi salvamontiştii gorjeni de mâine…