Alarmare


Dispeceratul Naţional Salvamont-Vodafone – 0SALVAMONT – 0725826668

Număr de alarmare directa al echipelor salvamont şi obţinere de informaţii despre zonele montane prin Dispeceratul Naţional Salvamont. Apelul se iniţiază formând pe telefon tastele corespunzătoare cifrei 0 şi literele , s a l v a m o n t , respectiv, numărul 0725826668, număr de telefon valabil pentru întreg teritoriul ţării şi taxabil la tarif normal.

Dispeceratul Naţional Salvamont preia apelul, identifică zona în care s-a produs accidentul sau despre care se solicită informaţii şi apoi stabileşte legătura directă între solicitant şi echipa salvamont care poate oferi informaţii sau care acţionează în zona respectivă.

Serviciul este non stop şi este oferit de Vodafone, partener al Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România.

 


Dispeceratul Salvamont Gorj  – 0734889139

Dispeceratul Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Gorj preia apelul, oferă informaţiile solicitate sau preia informaţiile despre producerea unui eveniment,  identifică zona în care s-a produs accidentul sau despre care se solicită informaţii şi apoi stabileşte legătura directă între solicitant şi echipa salvamont care poate oferi informaţii sau care acţionează în zona respectivă. Serviciul este non stop.

 


Baza de Intervenţie Salvamont Rânca – 0253 235 000

Număr de informaţii şi alarmare directă al echipelor Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Gorj prin Baza de salvare şi intervenţie Rânca. Deşi baza are program permanent, există situaţii în care toţi salvatorii sunt plecaţi la intervenţie, caz în care, pentru obţinerea de informaţii, vă rugam sa reveniţi cu apelul, sau pentru anunţarea unui accident sa apelaţi Dispeceratul Salvamont Gorj  – 0734889139

 


Baza Centrala Salvamont Gorj , Târgu Jiu – 0253 222 555

Număr de informaţii şi alarmare directă al echipelor Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj prin baza centrala de salvare şi intervenţie Târgu Jiu. Baza are program zilnic între orele 8 – 16 exceptând zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale. In zilele libere şi în afara programului de lucru pentru obţinerea de informaţii, vă rugăm să apelaţi Dispeceratul Salvamont Gorj  – 0734889139

 


Serviciul Naţional  de Alarmare de Urgenţă  SNAU 112

Număr Unic Naţional de Urgenţă pe care vă recomandăm să îl folosiţi doar pentru anunţarea de accidente.

 

 
Codul internaţional de semnalizare pe munte în caz de pericol

Semnalele emise in caz de pericol pot fi luminoase, vizuale sau acustice.

Se lansează cate 6 semnale, din 10 în 10 secunde, timp de un minut; intre ele se face o pauza de un minut-doua. Pentru răspuns se utilizează 3 semnale pe minut, urmând un minut de pauză.

Confirmarea ca semnalul de alarma a fost recepţionat se face prin emiterea a 3 semnale pe minut – acustice, vizuale sau luminoase – fiecare lansate la 20 de secunde unul de altul.

Cel care cere ajutor trebuie sa continue sa dea semnale până cei ce ii vin in ajutor ajung la el.
Cel care a recepţionat semnalul de chemare in ajutor este obligat, după ce a răspuns celui care l-a lansat, sa transmită alarma formaţiilor „Salvamont” sau sa alerteze cea mai apropiata cabana, staţie meteorologică sau orice altă unitate care ar putea transmite alarma mai departe .

 


Aplicaţia Salvamont-VODAFONE

Salvamont este aplicaţia oficială a Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.), realizată în parteneriat cu Vodafone România. Aplicaţia este şi va rămâne gratuită fiind disponibilă atât pentru telefoanele cu sistem de operare Android, cât şi pentru Iphone.

Cu ajutorul ei aflaţi cele mai importante avertismente montane, vă poţi planifica din timp excursiile cu ajutorul Dispeceratului Salvamont şi aveţi pe telefon cele mai noi informaţii despre starea vremii, traseele montane, contactele şi locaţiile cabanelor şi pârtiilor din întreaga ţară.

In plus, în secţiunea SOS aveţi la dispoziţie un serviciu de localizare a poziţiei telefonului, prin care puteţi notifica în timp real Dispeceratul Naţional Salvamont despre traseul şi coordonatele locului în care vă aflaţi, altitudinea şi chiar şi nivelul bateriei telefonului. Serviciul este recomandat tuturor celor care călătoresc pe munte în vreme dificilă sau pe trasee necunoscute, echipa Salvamont putând astfel monitoriza numărul turiştilor care se află în zone de risc, iar în cazul în care aceştia apelează de urgenţă dispeceratul, poziţia lor poate fi foarte uşor găsită, reducând extrem de mult timpul de localizare si salvare.

La cererea utilizatorului, aplicaţia va încerca localizarea poziţiei telefonului folosind funcţia GPS sau triangulaţia antenelor de telefonie mobilă, trimiţând apoi informaţiile către Dispeceratul Naţional Salvamont. Se poate păstra funcţia de localizare activă şi pe durata parcurgerii unui traseu mai lung, pentru a informa echipa Salvamont pe întreaga perioada.

Vodafone oferă trafic gratuit în aplicaţie utilizatorilor serviciului Internet pe Mobil.